Gå till innehållet

Köttfärsrulle

En lite lyxigare variant av köttfärslimpa. VIKTIGT att rullen görs på kall köttfärssås, det är omöjligt att forma den annars.

500 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
2 msk tomatpuré
1 tärning oxbuljong
svartpeppar
2 dl vatten
1 rulle färsk smördeg
100 g färskost med vitlökssmak
100 g riven ost
1 ägg

Hacka löken och riv moroten.
Fräs köttfärsen tillsammans med lök, morot och tomatpuré.
Tillsätt buljongtärning och vatten, låt puttra till moroten är mjuk och vätskan dunstat bort. Låt kallna.
Rulla ut smördegen med det medföljande pappret på en plåt.
Rör färskosten mjuk och bred den på smördegen, lämna kanterna tomma.
Lägg på den kalla köttfärsröran som en sträng, toppa med riven ost.
Pensla kanterna med uppvispat ägg, rulla eller vik ihop till en rulle. Tryck ihop kanterna ordentligt.
Pensla med ägg och baka på 200° i 20-30 minuter.
Servera med sallad, klyftpotatis och vitlökssås.

Alternativ:
Strimla och knaperstek ett paket bacon och blanda ner i röran. Eller svamp, oliver eller soltorkade tomater.
Det går också alldeles utmärkt att göra rullen på rester av tacofärs. Dryga ut med lite majs och bönor, blanda ner sista skvätten salsa, och kanske lite ananas? Servera med sallad och nachos.