Gå till innehållet

Kebablimpa

500 g nötfärs
0,5 dl ströbröd
3 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
1 msk sumak
2 tsk chiliflakes
1 tsk sjukryddor
Salt & peppar
2 paprikor, olika färger
10 cocktailtomater
1 tsk olivolja

Finhacka en av lökarna, persilja och vitlök.
Blanda hacket med kryddor, köttfärs och ströbröd i en bunke. Blanda ordentligt och knåda färsen så den binder ihop.
Lägg köttfärsen i en ugnsform, 30×40 cm, och forma till en jämn och slät limpa.
Lägg klyftad lök, paprika och tomater på sidorna.
Ringla lite olivolja över köttfärslimpan och baka mitt i ugnen på 180 grader i ca 40 min.
Låt kebablimpan vila nån minut innan du skär upp den.
Servera med klyftpotatis och vitlökssås