Gå till innehållet

Brigadeiros

Brasiliansk chokladtryffel med len och krämig kolakonsistens.
Ca 40 st.

2 burkar sötad kondenserad mjölk, á 397g
50 gram smör
1 dl kakao
1 nypa salt
1 burk chokladströssel, 120g att rulla bollarna i.

Blanda allt utom strösslet i en kastrull, koka upp på svag-medelvärme under konstant omrörning annars bränner smeten fast.
Fortsätt röra i smeten och låt sjuda 10-12 minuter tills den tjocknar och lossnar från kanterna.
Häll upp smeten i en glasform eller liknande, låt svalna och ställ sedan i kylskåpet i ett par timmar så smeten blir fast och går att rulla.
Forma bollar och rulla dem sedan i chokladströssel (eller hackade nötter, kakao eller kokos) det enklaste är att hälla lite strössel i en rund burk, lägga ner några bollar i taget, sätta på locket och "veva runt".
Håller sig minst en vecka i kylen.