Gå till innehållet

Kräftpasta

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 msk tomatpuré
2 krm sambal oelek
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl créme fraiche
1 dl mjölk
1 dl av kräftspadet
1 msk idealmjöl
ca 250 g skalade kräftstjärtar (eller 50/50 kräftor och räkor)
1/2 dl hackad persilja svartpeppar
300 g tagliatelle

Kräftsås: Skala och hacka vitlöken.
Fräs den sedan i smör i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré, sambal och smulad buljongtärning.
Fräs runt lite.
Skaka ihop mjölk, lake, créme fraiche och redning, häll vätskan över löken och låt småkoka några minuter.
Tillsätt persilja och kräftor, smaka av med svartpeppar och låt bli varmt.
Servera med tagliatelle.