Gå till innehållet

Hannahs Skagentårta

En underbart krämig skagentårta/räkcheesecake som passar finemang till jul, påsk, midsommar, eller kanske som förrätt uppskuren i snygga tårtbitar.

250 gram kavring
100 gram smält smör

400 gram färskost
3 dl créme fraiche 34 %
1 rödlök
1 burk röd kaviar
500 gram räkor med skal
2 msk finhackad färsk dill
2 msk pressad citron
salt & peppar

Topping:
500 gram räkor med skal
1 burk röd kaviar
4-5 kokta skivade ägg
Citronskivor
Dillknippen

Mixa brödet, smält smöret i en kastrull och blanda ner brödsmulorna.
Fördela ut i en form med avtagbara kanter, platta till och ställ kallt.
Finhacka löken, skala och hacka räkorna.
Rör ihop créme fraiche, färskostost, rödlök och hackade räkor, vänd sedan ner finhackad dill, citron och rom.
Smaka av med salt & peppar.
Fördela smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar, gärna över natten.
Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg och rom.