Gå till innehållet

Fiskgryta

Fiskgryta

"Godare än jag trodde" tyckte den fiskhatande sonen och åt två stora portioner.
Enkelt, snabblagat och utan krumelurer.

200 g torsk
250 g lax
100 g skalade räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
1 msk idealmjöl
2 dl mjölk
2 dl créme fraiche
1 tärning fiskbuljong
1 krm cayenne salt och peppar

Fräs lök, vitlök och curry i lite smör.
Tillsätt idealmjöl och tomatpuré och låt fräsa med.
Tillsätt mjölk, buljongtärning, cayenne och svartpeppar, låt koka upp och sjuda ett par minuter under omrörning.
Lägg försiktigt i tärnad torsk och låt koka någon minut.
Lägg sedan i tärnad lax, koka ytterligare några minuter.
Tillsätt slutligen räkorna när fisken är klar.
Vänd runt försiktigt så grytan blandas utan att mosa fisken, och smaka av med salt om det behövs.
Servera med ris.

Variation: Tillsätt tärnad paprika och halverade körsbärstomater samtidigt som fisken.
Eller sockerärtor?