Semmelsnitt
Underbart segknaprig kolakaka som smakar semla.
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
1 dl mandelflarn
ev. vispgrädde till servering
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, socker och sirap krämigt med elvisp.
Riv mandelmassan och vispa ner den i smeten.
Tillsätt sedan vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
Rulla degen till två längder, lägg på en plåt och platta till något.
Tryck ner mandelflarnen längs med längderna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna något och skär i sneda remsor.
Servera eventuellt med vispad grädde.