Krämig kycklinggryta (CP)
1 kg kycklingfilé
8 små delikatesspotatisar
1 pkt bacon
3 morötter
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
2 selleristjälkar
1 burk hela champinjoner
2 buljongtärningar kyckling/grönsaks
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
2 msk idealmjöl
1 tsk dragon
1 tsk örtagård
1 tsk örtsalt
svartpeppar
Strimla och knaperstek bacon, lägg över i en burk. Spara fettet i pannan.
Skrubba potatisen, skär kycklingen i grova bitar och lägg i CrockPoten.
Skala morötterna och skär i grova bitar, lägg ovanpå kycklingen.
Tärna lök och vitlök, fräs i baconfettet. Tillsätt vin och champinjonspad, låt puttra en stund.
Toppa grytan med hela champinjoner, skivad selleri, buljongtärningar och kryddor. Häll lökskyn ovanpå och tillaga på låg effekt 5-6 timmar.
Vispa ihop grädde, créme fraiche och idealmjöl, red av grytan och låt koka ytterligare 30 min.
Toppa med bacon vid servering.