Rocky Road-tårta
Supergod men mycket söt och mäktig.
Räcker till många och bör förberedas någon dag innan.
Perfekt till bjudning!
Kladdkaka:
200g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt smör och ströbröd till formen
Glasyr:
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
200g mörk choklad
Topping:
15 dumlekolor
1 dl jordnötter
1 dl minimarshmallows
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser separat.
Blanda ner allt i äggvispet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, grädda i 175° ca 45 minuter.
Låt svalna.
Koka upp grädde och sirap.
Dra kastrullen från plattan, tillsätt den hackade chokladen och rör tills den smält.
Låt svalna.
Bred glasyren på kakan, toppa med jordnötter, minimarshmallows och halverad dumle.
Låt tårtan vila i kylen några timmar så den sätter sig ordentligt.
Den är som allra godast dag två och tre.