Vinö-kaka
(chokladtryffelkaka med rostade nötter)
15-20 bitar
Chokladkaka:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit blockchoklad
2 dl rostade blandade nötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, ta den från plattan och rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord bröad springform ca 24 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, den ska vara lite lös i mitten.
Låt kakan svalna i formen.
Koka upp grädde och smör i en kastrull och ta den från plattan.
Hacka och rör ner chokladen, låt smälta helt.
Låt tryffeln svalna en liten stund, rosta undertiden nötterna.
Häll tryffeln över kakan (som fortfarande är kvar i formen) strö över nötterna och låt stelna.
Du kan förvara kakan i kylskåp 3-4 dagar, den kan med andra ord gärna förberedas i god tid före festen.