Risgrynsgröt (CP)
Ger ca 1 kg gröt, 4-5 port.
Sammanlagd koktid är 2-3 timmar. Till skillnad från andra CrockPot-recept behöver gröten passas och röras varje halvtimme för att inte bränna fast. Det går fint att dubbla receptet, öka då koktiden.
2 dl grötris
4 dl vatten
0,5 tsk salt
7 dl mjölk
1-2 dl grädde
1 kanelstång och/eller 1 tsk vaniljpulver
Häll ris och vatten i tillagningsgrytan, tillsätt även salt, vanilj och kanel. Rör om och koka 30 min på hög eller 60 på låg så riset tjocknar.
Rör sedan ordentligt i gröten så eventuella klumpar försvinner, skrapa även kanterna med en slickepott.
Rör ner mjölken och koka 1,5-2 timmar på låg. Här kan man absolut inte använda hög, då bränns gröten. Rör och skrapa kanterna med en slickepott varje halvtimme. Rör ner grädden på slutet.
När riset är lagom mjukt är gröten färdig.