Gå till innehållet

Quinoabiffar

2 dl quinoa
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl hårdpackad persilja
1 fp kokta kikärtor á ca 400 g
2 msk tahini
2 msk maizena
2 msk ströbröd
salt och peppar
smör eller olja till stekning

Skölj quinoan och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
Låt svalna. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek glansig och mjuk, låt svalna. Finhacka persiljan. Mixa kikärtor och tahini till en slät röra.
Blanda kikärtsröran med quinoa, lök, persilja, maizena, ströbröd och 2 msk olivolja.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå i minst 30 minuter. Forma smeten till biffar, stek i omgångar tills de blir gyllenbruna och frasiga. Servera med pasta och tomatsås.