Gå till innehållet

Treveckorssallad

Tveksamt om den faktiskt håller sig i TRE veckor, men EN vecka är inga problem! Det är stor skillnad mellan olika örtsalt, (dvs proportionerna mellan salt och örter) varför det finns två versioner av receptet.

500 g vitkål
500 g morot
100 g äppelcidervinäger
40 g neutral olja

ev någon av följande smaksättningar:
100 g rödlök
100 g röd paprika
en liten burk majs

Alternativ 1:
1 msk strösocker
1 msk italiensk salladskrydda
1 msk örtsalt Kockens / Santa Maria
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Alternativ 2:
1 msk strösocker
2 msk italiensk salladskrydda
1 tsk Herbamare örtsalt
0,5 tsk svartpeppar

Skala och riv morötterna, strimla vitkålen, skiva rödlök eller paprika tunt.
Koka upp ingredienserna till lagen försiktigt, häll den varma lagen över grönsakerna, skrapa ur med en slickepott och blanda salladen ordentligt.
Förvara i kylskåp.
Det går lätt att variera salladen med rödlök/purjolök, röd/grön paprika, majs, konserverad ananas osv. Har även gjort den med rödkål och rödbetor.