Gå till innehållet

Knäckebröd

16 bröd, dubbla gärna receptet

50 g smör
1,25 dl vatten
25 g jäst
1 krm salt
1 tsk socker
2 tsk brödkrydda
1 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl

Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till 37 grader.
Smula jästen och rör ut den i lite av spadet.
Tillsätt resten av vätskan samt kryddorna.
Arbeta ner mjölet men spar lite vetemjöl till utbaket.
Jäs 30 min.
Knåda degen, arbeta sedan med en mindre del i taget och låt resten vila under duk.
Kavla ut till tunna kakor, nagga med en gaffel och ta ev. ut hål med ett glas.
Grädda dem sedan på heta plåtar 2-3 minuter 275 grader.
Här gäller det att passa och vara snabb, så detta är ett tvåmansgöra!