Gå till innehållet

Mexikansk korvgryta

400 g korv, gärna blandat chorizo och grillkorv
1 pkt bacon
1 fp kidneybönor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk tomatpuré
2 msk spiskummin
1 msk rökt paprika
1 tsk kakao
Chilipulver efter smak
1 buljongtärning
4 dl vatten
Maizena
Smör att steka i
Salt och peppar
Hackad persilja

Strimla bacon och knaperstek. Lägg över i en gryta.
Skär korven i slantar, stek i baconflottet.
Skala och strimla löken, låt den steka med.
Tillsätt tomatpuré och finhackad vitlök, fräs på en stund.
Lägg över allt i grytan och vispa ur pannan med vattnet så alla goda smaker kommer med.
Tillsätt buljongtärningen och kryddorna, låt koka 10 minuter.
Skölj bönorna i ett durkslag och häll ner i grytan.
Red av med maizena, smaka av med salt och peppar och strö över persilja.

Servera med ris, nachos och gräddfil.