Gå till innehållet

Ugnspannkaka

6 dl mjölk
4 dl vetemjöl
6 ägg
0,5 tsk salt
smör till formen

Mät upp hälften av mjölken i en bunke, vispa ner mjölet och vispa till en klumpfri smet.
Vispa därefter ner äggen, tillsätt salt och resten av mjölken.
Pensla en långpanna med smör, häll över smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen, 200° ca 40 minuter.
Servera med lingonsylt.

Fläskpannkaka:
Knaperstek 1-2 fp bacon, sprid ut i långpannan tillsammans med baconflottet. Uteslut saltet i smeten. Servera med lingonkål.

Blåbärspannkaka:
Strö frysta blåbär över smeten innan den gräddas. Servera med en vaniljsås gjord på 200 g turkisk yoghurt och 1 msk vaniljsocker.

Äppelpannkaka:
Skär ett äpple i tunna klyftor, vänd runt i kanel och socker och fördela över smeten. Servera med keso och kanel.