Gå till innehållet

Äppelringar

Kom-ihåg till mig själv för "optimerad äppelringsproduktion" även nästa säsong:

Skölj 6 äpplen, kärna ur med en urkärnare och skiva tunt med skärmaskinen.

Trä upp dem på grillpinnar och häng upp på Råskog-vagnen.

8 pinnar med 15 skivor på varje är lagom.
Häng pinnar på de två övre hyllplanen, lägg en handduk på det nedre för att samla ihop ev. dropp.

Ställ flugfällor under/mellan pinnarna.

Ställ vagnen i soligt fönster eller på annan varm plats, låt torka i 2-3 dygn tills äppelringarna är torra och läderartade.

Sprid sedan ut dem i en långpanna med bakplåtspapper, torka på 75° varmluft 1-2 timmar.
Öppna ugnsluckan var 15e minut så fukten släpps ut, och vänd runt skivorna.

Låt en skiva svalna och provsmaka för att kontrollera att de är riktigt knapriga.
Stäng av ugnen, öppna en glipa och låt kallna på eftervärmen.
Förvara helt lufttätt, annars mjuknar de.