Gå till innehållet

Isaks lax

Lax i långpanna med romsås.
Den första fiskrätt Isak lärde sig uppskatta, därav namnet.

500 g fast potatis
4 laxfiléer
2 rödlök sockerärter
1 ask körsbärstomater salt & peppar

Sås: 1 liten burk rom/caviar
1 dl créme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1-2 msk majonnäs dill: färsk, fryst eller torkad, justera mängd efter smak salt & peppar

Tvätta och klyfta potatis, lägg på bakplåtspapper i långpanna och ringla över lite olja.
Krydda med salt och peppar.
Stoppa in i ugnen på 225° 15-20 minuter.
Tärna laxen och krydda med salt och peppar.
Skala och klyfta rödlöken.
Fördela lök och lax ovanpå potatisen och tillaga 10-15 minuter till.
Lägg på sockerärter och körsbärstomater.
In i ugnen ytterligare ett par minuter.

Blanda créme fraiche, yoghurt och majonnäs, rör försiktigt ner rom och dill.
Smaka av med salt och peppar.