Gå till innehållet

Isaks lax

Lax i långpanna med romsås. Den första fiskrätt Isak lärde sig uppskatta, därav namnet.

500 g fast potatis
4 laxfiléer
2 rödlök sockerärter
1 ask körsbärstomater salt & peppar

Sås: 1 liten burk rom/caviar
1 dl créme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
1-2 msk majonnäs dill: färsk, fryst eller torkad, justera mängd efter smak salt & peppar

Tvätta och klyfta potatis, lägg på bakplåtspapper i långpanna och ringla över lite olja. Krydda med salt och peppar. Stoppa in i ugnen på 225° 15-20 minuter. Tärna laxen och krydda med salt och peppar. Skala och klyfta rödlöken. Fördela lök och lax ovanpå potatisen och tillaga 10-15 minuter till. Lägg på sockerärter och körsbärstomater. In i ugnen ytterligare ett par minuter.

Blanda créme fraiche, yoghurt och majonnäs, rör försiktigt ner rom och dill. Smaka av med salt och peppar.