Gå till innehållet

Fisksoppa med räkor

500 g fisk skuren i tärningar, gärna både lax och vit fisk
200 g räkor
1 gul lök
2 morötter
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 liten paprika
1-2 tomater
2 buljongtärningar
2 tsk torkad timjan
7-8 dl vatten
2 msk smör att steka i salt och peppar
ev Crème fraiche Franska örter

Så här gör du skala morötter och potatis, skär dem i bitar.
Skala och tärna löken.
Fräs lök, morötter och potatis i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré och tunt skivad vitlök, och låt fräsa med.
Tillsätt vatten, buljongtärningar timjan och svartpeppar, låt grönsakerna koka mjuka under lock.
Lägg tärnad vit fisk och strimlad paprika ovanpå soppan, låt sjuda 2-3 minuter under lock.
Tillsätt lax och tärnade tomater, låt sjuda ytterligare ett par minuter.
Lägg slutligen ner räkorna, rör om försiktigt och låt soppan bli varm.
Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med en klick crème fraiche franska örter och krutonger eller smörgås.