Gå till innehållet

Fiskgratäng med kräftor

400 g vit fisk, tinad
1 burk kräftstjärtar i lake
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 msk tomatpuré
2 krm sambal oelek
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl créme fraiche
1 dl mjölk
1 dl av kräftspadet
1 msk idealmjöl
ca 250 g skalade kräftstjärtar (eller 50/50 kräftor och räkor)
1/2 dl hackad persilja
svartpeppar

Dela fisken i bitar och placera i en ugnsform. Fördela kräftorna ovanpå. Skala och hacka vitlöken. Fräs den sedan i smör i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, sambal och smulad buljongtärning. Fräs runt lite. Skaka ihop mjölk, lake, créme fraiche och redning, häll vätskan över löken och låt småkoka några minuter. Tillsätt persilja och smaka av med svartpeppar. Häll såsen över fisken.

Gratinera i 225° 20-30 minuter.