Gå till innehållet

Saffranssnitt

Underbara kolakakor med saffran och pärlsocker.

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 g saffran
1 tsk rom, konjak, vodka, citronsaft eller vatten
0,5 dl pärlsocker

Sätt ugnen på 175°
Stöt saffran med lite av sockret och låt dra i vätskan 15 min.
Vispa samman smör, socker, sirap och saffranslagen fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna, sikta ner och arbeta försiktigt ihop till en deg.
Dela degen i två delar och forma två längder på plåten.
Tryck till längderna litegrann med en gaffel och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min.
Låt svalna något innan du skär sneda snittar.
Låt kallna på plåten