Gå till innehållet

Saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
5. Strö över råsocker.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
7. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
8. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
9. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
10. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).