Gå till innehållet

Kyckling med ananas (CP)

1 kg kycklinglårfiléer
0,5 färsk ananas, i grova bitar
1-2 gula lökar, i klyftor
1 msk honung
2 msk soja
0,5 dl farinsocker
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk riven ingefära
1 msk maizena
1 röd paprika, skivad
salt och peppar
0,5 dl vatten

Krydda kycklingen med salt och peppar, bryn den i lite smör. (Gärna i CP för att behålla smakerna, använder du stekpanna vispar du ur den med vattnet sedan.)
Lägg lök och ananas på botten i CP, placera kycklingen ovanpå.
Blanda ihop vatten, honung, soja, socker, vitlök och ingefära och häll över kycklingen.
Tillaga på låg ca 5 timmar.
Red av med maizena utrörd i lite vatten, tillsätt även paprikan och tillaga ytterligare 30 min.