Gå till innehållet

Kyckling Caprese

1 kg kycklingbröstfilé
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl olivolja
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
1 fp mozzarella
balsamico reduktion
färsk basilika
1 tomat

Dela varje kycklingfilé i två delar som en fralla.
Blanda samman balsamvinäger, olivolja, senap, honung, vitlök, salt och peppar. Marinera kycklingen 8 timmar.
Stek kycklingen i smör tills den är genomstekt och har fått fin färg.
Skiva tomaten och mozzarellan i lika många skivor som du har kycklingbitar.
Lägg en skiva mozarella på varje kycklingbit. Lägg en tomatskiva ovanpå.
Gratinera högt upp i ugnen ett par minuter så osten smälter något.
Toppa generöst med balsamico-reduktion och strimlad basilika.
Servera med klyftpotatis och sallad.