Gå till innehållet

Helstekt kyckling med basilikasås

1 färsk kyckling
0,5 dl soya
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor salt och peppar efter smak

0,5 kruka basilika
2 dl matyoghurt
150 g fetaost honung, salt och peppar efter smak

ca 10 delikatesspotatis Blandade grönsaker som morot, purjolök, rödlök, zuccini, paprika 1 citron 2 msk olivolja vitlök, salt och peppar efter smak

Blanda ihop marinaden och låt kycklingen dra i minst en timme. Blanda ihop basilikasåsen och ställ kallt. Lägg kycklingen i en långpanna och stek i 225° i ca 30 min. Spara ev. marinaden och pensla några gånger. Lägg potatishalvor, grönsaksbitar och citronklyftor runt om kycklingen, ringla över olivolja, krydda med salt och peppar och stek i ytterligare ca 40 min. eller tills kycklingen når 80°.