Gå till innehållet

Nutella semifreddo

URGOTT men sött och mäktigt. Receptet säger 8-10 port men jag skulle påstå att satsen räcker till betydligt fler än så.

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
400 g Nutella

Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Viktigt att skål och visp är rena. I en annan skål: vispa gulorna luftigt med 1 msk socker. I en tredje STOR skål; vispa grädden. Lägg en marängbotten i en springform och krossa den andra. Vänd varsamt ner först gulorna i grädden, därefter vitorna och den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den ev. lite i micron så den blir rinnig) så att det blir ränder i smeten. Häll smeten i formen över marängen. Låt tårtan stå i frysen minst fyra timmar före servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar till.

Mina noteringar: Smeten blir STOR och ryms absolut inte i en springform. Jag hällde resten i en glassburk, det var över 1 liter. Man skulle kunna byta ut marängbottnarna mot en näve vanliga maränger och istället hälla smeten i två springformar. Det blir inte lika tjusigt utan marängbotten men originalreceptet är väldigt sött så mindre maräng skulle vara en fördel.