Gå till innehållet

Kärleksmums-kladdkaka

Det bästa av två världar: en härlig kladdkaka toppad med kärleksmums-glasyr.

Kladdkaka:
3 ägg
150 g smör
2,25 dl mjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
3,5 dl socker
1 msk vanilj
1 krm salt

Rör ihop ägg och smält smör i en bunke.
Tillsätt övriga ingredienser och rör försiktigt till en slät smet.
Häll smeten i en bröad form och grädda kakan i 25 min på 175°
Låt kakan svalna något innan den toppas med glasyr.

Glasyr:
50 g smör
2 msk kakao
2,5 msk kaffe eller 2,5 msk vatten och 1 tsk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
1 dl kokosflingor

Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe och vaniljsocker.
Sikta ner kakao och florsocker, rör till en slät smet.
Häll glasyren på kakan, strö över kokos och låt stelna i kylskåp ett par timmar.