Gå till innehållet

Chocolate cream caramel tårta

Recept från Kung Markatta

5 dl dadlar (2 påsar)
1,25 dl cashewnötsmör
2,5 dl blandade nötter, naturella
2 dl kokosolja
3-4 msk kakao
o,5 dl kokossocker
2 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokosflingor
en nypa salt
en banan

Botten: Mixa nötterna till mjöl, lägg i hälften av dadlarna och mixa till en klibbig massa. Smaka av med en nypa salt och mixa lite till. Tryck ner i boten på en springform och låt stelna i kylen

Caramel: Mixa nötsmör, 1,25 dl av kokosoljan och resten av dadlarna till en slät massa. Stryk ovanpå kakbottnen och låt stelna i kylen.

Chokladkräm: Mixa resten av kokosoljan med kakao, kokossocker, vaniljpulver och banan tillen slät massa. Bred ut över kakan och toppa med kokos. låt stelna i kylen.