Gå till innehållet

Nötstek balsamico (CP)

1 nötstek
500 g babypotatis
500 g babymorötter (eller vanliga i bitar)
3-4 vitlöksklyftor
0,5 dl balsamvinäger
0,5 dl olivolja
1 oxbuljongtärning
2 tsk dijonsenap
1 msk farinsocker
1 msk torkad oregano
1 msk torkad timjan
salt och peppar

Tvätta potatis och morötter, placera på botten av tillagningsgrytan tillsammans med hela vitlöksklyftor.
Bind upp steken och krydda med salt och peppar.
Bryn köttet i lite smör och placera ovanpå rotsakerna.
Vispa ur pannan med lite vatten och häll över köttet.
Blanda ihop övriga ingredienser och häll såsen över köttet.
Tillaga på låg i 6-8 timmar.
Plocka upp kött och grönsaker, låt vila lite innan det skärs upp.
Sila ner skyn i en kastrull och red av med maizena.