Gå till innehållet

Boeuf bourguignon (CP)

1-1,5 kg nötkött i bitar, tex fransyska, högrev eller nötstek, det mesta går bra.
2 paket bacon
3-4 morötter
250 g små steklökar
3-4 klyftor vitlök
200 g färska champinjoner, gärna baby
1 flaska rött matlagningsvin
1 msk soja
2 msk tomatpuré
2 buljongtärningar
3 lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad persilja
svartpeppar

Strimla och stek hälften av baconet i en stekpanna, lägg över det i CrockPoten. Bryn sedan hälften av köttet i baconfettet, lägg över det i CP. Upprepa med resten av bacon och kött.
Låt vin, tomatpuré och soja koka upp i stekpannan. Häll över i CP tillsammans med kryddor och tunt skivad vitlök. Tryck även ner buljongtärningarna i vätskan.
Skala steklök och morötter, skär morötterna i rejäla bitar men låt lökarna vara hela. Lägg ovanpå köttet. Ansa svampen och lägg den överst.
Koka på låg 6-8 timmar.
Red eventuellt av med maizena.
Servera med potatis.