Pepparkakskex

Fröpepparkakor som passar både till glöggen och ostbrickan.

0,5 dl hela linfrön
0,5 dl solroskörnor
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 msk fiberhusk
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
0,5 tsk kryddnejlika
1 msk kokosolja
2,5 dl kokande vatten

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt kokosolja och kokande vatten, rör samman till en tjock smet.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, eller tryck ut den mellan två papper.
Grädda först ena sidan i ca 15-20 minuter på 150*
Skär sedan i rutor med en vass kniv, vänd på kakorna och grädda andra sidan 15-20 minuter till. Passa så de inte bränns.
Stäng av ugnen, öppna luckan på glänt och låt kakorna eftertorka.
Servera som pepparkakor till glögg, eller som kex på ostbrickan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.