Majsbiffar

400 g frysta majskorn, upptinade
1/3 purjolök
2 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
valfri annan smaksättning, gärna något med lite sting
smör att steka i

Mixa hälften av majsen tillsammans med äggen till en smet.
Tillsätt vetemjöl, ströbröd och kryddor, mixa igen och låt smeten svälla 10 minuter.
Skölj och strimla purjolöken, mixa ner den lite snabbt.
Blanda slutligen ner resten av majsen.
Stek biffarna i smör, ca 5 min på medelvärme så de får färg och är genomstekta. Enklast är att smälta smör i pannan och klicka ner smeten i ”högar”, vända dem med en stekspade efter ett par minuter, därefter platta till och forma kanterna till snygga biffar.
Servera med ris och vitlökssås eller kanske pasta och tomatsås?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.