Kolasås till ostbrickan

Lite knasigt men galet gott!

1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 kvist färsk rosmarin
1 krm salt
2 msk smör
lite flingsalt att toppa med

Blanda grädde, sirap, socker, rosmarin och salt i en kastrull och låt koka till 110 grader. Tillsätt smöret och rör försiktigt tills det smält. Låt svalna något, toppa med flingsalt och servera på ostbrickan.

Man kan också vänta med flingsaltet om man vill förvara kolasåsen i en burk i kylen för att ta fram i lagom små doser till flera ost-&-vin-kvällar. Värm lagom mycket ett par sekunder i micron, toppa med flingsalt och servera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.