Grovt rågbröd

Riktigt grovt och segt bröd som påminner om Rågkusar.

50 g jäst
8 dl vatten
0,5 dl mörk sirap
3 tsk salt
2 tsk brödkrydda
1 dl rågflingor (kan uteslutas)
ca 1kg grovt rågmjöl

Värm vattnet till 37 grader och smula ner jästen.
Tillsätt sirap, salt och brödkryddor, därefter rågflingorna och mjölet, lite i taget och bearbeta ordentligt. Degen ska vara lite lös.
Låt jäsa under bakduk i minst en timme.
Stjälp ut degen på bakplåtspapper i en långpanna och platta ut den så den täcker hela plåten. Skär i 20 rutor och nagga med en gaffel.
Jäs övertäckt ytterligare en timme.
grädda ca 30 minuter på 200 grader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.