Italiensk köttgryta (CP)

1000g grytbitar av nöt
1 pkt bacon
3 rödlökar
3 morötter
3 stjälkar selleri
3 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
3 lagerblad
2 msk tomatpuré
1-2 burkar körsbärstomater à 400 g
2 dl rött vin
1 tärning oxbuljong
ca 1 msk salt
svartpeppar
timjan och oregano

Strimla och knaperstek bacon, lägg åt sidan. Bryn köttet i baconfettet, lägg över i tillagningsgrytan.
Skala morötter och skär i stubbar.
Skala och klyfta rödlök.
Skala och skiva vitlök.
Tvätta och skiva selleri.
Rensa och dela svampen.
Placera grönsakerna ovanpå köttet, svamp och bacon överst.
Tillsätt tomatpuré, tomater, vin och kryddor.
Tillaga på LÅG i 6-8 timmar, servera med potatis eller klyftpotatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.