Mexikansk majssoppa

500 g majs, inklusive spad
500 g kokta vita bönor
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 krm cayenne
2 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong

Fräs vitlök och kryddor i lite smör. Tillsätt bönor, majs med spad, vatten och grönsaksbuljongtärningar. Koka några minuter, mixa sedan slät.
Servera med créme fraiche, hemgjord salsa och quesadillas.

Enkel salsa:
1 tomat
1 röd paprika
1 rödlök
pressad citron
chiliflakes
salt och peppar
Tärna tomat, paprika och rödlök. Pressa över citron, krydda med chiliflakes, salt och peppar. Låt stå minst en timme före servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.