Ingefärskakor

200 g rumsvarmt smör
1,75 dl strösocker
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
Ev. ett par droppar vatten
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa smör, socker och sirap poröst. Blanda och kör ner de torra ingredienserna. Knåda degen blank (tillsätt ev. pyttelite vatten) och forma fyra rullar lika långa som plåtarna. Lägg dem på två plåtar och grädda mitt i ugnen ca 13 minuter.
Låt svalna något innan de skärs i sneda kakor.
 
Variation: uteslut ingefära för vaniljkakor, tillsätt kanel för kanelkakor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.