Quinoa-sallad (tabbouleh)

Ett friskt, somrigt tillbehör till falafel, grillat kött eller typ vad som helst. Smakerna flirtar lite med tabbouleh även om det vore ren lögn att kalla salladen för det.

4 portioner
1 dl okokt / 3 dl kokt quinoa, viktigt att den inte är för kokt, eftersom den kommer suga åt sig extra vätska av dressingen.
1-2 tomater
1 gul paprika
1 rödlök
0,5 gurka
2 msk pressad citron
1 msk olivolja
massor av färsk persilja
salt och peppar

Koka quinoan och låt kallna.
Skölj och tärna grönsakerna, skär rödlöken smått och hacka persiljan. Blanda allt i en skål, smaka av med salt och peppar och låt dra en kvart före servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.