Korv på plåt

Samma rätt men i oändliga kombinationer. Ramen är dock denna:
1 kg blandade rotsaker
600 g korv
2-3 rödlökar eller 8-10 steklök
smör&rapsolja
salt och peppar
”tillägg” i form av äpplen, fetaost eller kryddgrönt

Särskilt goda kombos:
Potatis + rödbetor + fetaost + timjan + prinskorv
morot + rotselleri + kålrot + äpple + chorizo
potatis + sötpotatis + ”falu-kottar” + körsbärstomater + oregano

(creme fraiche + senap)

Skala och dela rotsakerna, klyfta rödlöken, låt steklökarna vara hela.
Ringla över olivolja eller smör&raps.
Stek i ugnen 225* 40-50 minuter.
Blanda runt och tillsätt korven efter halva tiden, tillsätt äppelklyftor eller fetaost sista 10 minuterna.
Klipp över timjan eller oregano.
Servera eventuellt med senapscreme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.