Fläskytterfilé med lime och ingefära (CP)

1 rejäl fläskytterfilé
0,5 dl honung
2 msk soja
1 msk worcestershiresås
1 lime
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
2 msk maizena
salt och peppar

Krydda köttet med salt och peppar, bryn det i lite smör direkt i tillagningsgrytan.
Blanda ihop honung, soja, worcestershiresås, limejuice, vitlök och ingefära. Häll såsen över köttet.
Tillaga på låg 6-8 timmar, ös gärna köttet några gånger.
Lyft ur köttet och sila ner skyn i en kastrull, red av såsen med maizena. Eller tillsätt maizena+vatten i tillagningsgrytan med köttet kvar, och kör 15-30 min på hög så att såsen tjocknar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.