Pepparkaksrulle

3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk nejlika
0,5 tsk bikarbonat
2 msk filmjölk
 
Fyllning:
1,5 dl grädde
1,5 dl lingonsylt
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör till sist ner filmjölken.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda 5 min 250 grader.
Sockra ovanpå, stjälp upp på bakplåtspapper och lossa det övre pappret försiktigt. Låt svalna under en fuktig handduk.
Vispa grädden och blanda i sylten. Bred grädden över den kalla kakan och rulla ihop på längden. Plasta in och lägg i frysen, skiva upp ca 30 min före servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.