Twixkakor

Mördeg:
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
100 gram rumstempererat smör

Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
0,5 dl ljus sirap

Chokladtopping:
200 gram mjölkchoklad
1 msk kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader.
Kör ihop mördegen i matberedaren, tryck sedan ut den i en form, ca 20×30 cm med bakplåtspapper i. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Koka kolasmeten i ca 40 minuter på låg värme. Gör kulprovet, den ska vara seg men inte för hård.
Häll kolan över kakbotten. Låt svalna något.
Smält mjölkchokladen och blanda ner lite kokosolja, bred chokladen över kolan. Låt stelna.
När chokladen börjar tjockna kan man göra mönster med en gaffel. Ställ ev. kakan i kylen en stund.
När chokladen stelnat helt (men inte blivit för kall) skär du kakan i rutor med en vass kniv.
Förvaras i kylen, men tas fram en liten stund före servering.





Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.