Treveckorssallad

Tveksamt om den faktiskt håller sig i TRE veckor, men EN vecka är inga problem!

500 g vitkål
500 g morot
100 g rödlök och/eller 100 g röd paprika
ev. en liten burk majs
100 g äppelcidervinäger
40 g neutral olja
1 msk strösocker
1 msk italiensk salladskrydda
1 msk örtsalt
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
(0,5 dl vatten)

Skala och riv morötterna, strimla vitkålen, skiva rödlök eller paprika tunt.
Koka upp ingredienserna till lagen försiktigt, häll den varma lagen över grönsakerna och blanda ordentligt.
Jag brukar sedan hälla 0,5 dl vatten i kastrullen, koka upp och vispa runt för att få med de kryddor som fastnat och för att få mer lag till salladen.
Förvara i kylskåp.
Det går lätt att variera salladen med rödlök/purjolök, röd/grön paprika, majs, burkananas osv. Har även gjort den med rödkål och rödbetor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.