Semmelkaka

150 g smör
100 g mandelmassa
1 tsk mald kardemumma
2,5 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt 
2 dl grädde, vispad
50-100 g flagad mandel, rostad

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj & bröa en springform.
Smält smöret och riv mandelmassan i en skål. Rör ner det varma smöret i mandelmassan, se till att mandelmassan löser sig något.Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig.
Häll över smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och sedan vila i kylskåp ett par timmar.
Rosta mandeln lätt och låt svalna.
Vispa grädden och bred över kakan, strö över flagad mandel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.