Chokladfudge med valnötter

1,5 dl sötad kondenserad mjölk
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
0,5 tsk salt
300 g mörk choklad
2,5 dl minimarshmallows
2 dl valnötter

VIKTIGT att förbereda allt innan du börjar koka fudgen, sen går det snabbt!

Blanda kondenserad mjölk, socker, sirap, smör och salt i en stor kastrull, låt stå och ”safta till sig” under tiden som du förbereder resten av ingredienserna. Det minskar risken för sockerkristaller i fudgen.
Rosta valnötterna och hacka dem grovt.
Bryt chokladen i bitar, smält den och ställ åt sidan.
Mät upp marshmallows samt klä en form (15×20) med bakplåtspapper.

Låt fudgesmeten koka upp långsamt under ständig omrörning så det inte bränns.
Koka sedan på svag värme under omrörning i ca 5 minuter. Sockret ska ha löst sig ordentligt, kolan ska ha tjocknat något och fått lite färg.
Stäng av värmen och rör genast ner choklad och marshmallows.
Rör till sist ner de hackade nötterna.
Häll smeten i formen och låt stelna på sval plats.
Skär i bitar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.