Chokladfudge med valnötter

1,5 dl sötad kondenserad mjölk
3 dl rörströsocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
0,5 tsk salt
300 g mörk choklad
2,5 dl minimarshmallows
2 dl valnötter

Rosta valnötterna och hacka dem grovt.
Bryt chokladen i bitar.
Mät upp marshmallows och klä en form (15×20) med bakplåtspapper.
Blanda kondenserad mjölk, socker, sirap, smör och salt i en stor kastrull och låt koka upp långsamt så det inte bränns.
Koka på svag värme under ständig omrörning i ca 5 minuter. Sockret ska ha löst sig ordentligt, kolan ska ha tjocknat något och fått lite färg.
Stäng av värmen och rör genast ner choklad och marshmallows.
Rör till sist ner de hackade nötterna.
Häll smeten i formen och låt stelna på sval plats.
Skär i bitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *