Nutella semifreddo

Receptet säger 8-10 port men jag skulle påstå att satsen räcker till betydligt fler än så.

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
400 g Nutella

Separera gulor från vitor.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Viktigt att skål och visp är rena.
I en annan skål: vispa gulorna luftigt med 1 msk socker.
I en tredje STOR skål; vispa grädden.
Lägg en marängbotten i en springform och krossa den andra.
Vänd varsamt ner först gulorna i grädden, därefter vitorna och den krossade marängen.
Ringla ner Nutellan (värm den ev. lite i micron så den blir rinnig) så att det blir ränder i smeten.
Häll smeten i formen över marängen.
Låt tårtan stå i frysen minst fyra timmar före servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar till.

Mina noteringar:
URGOTT men sött och mäktigt.
Smeten blir STOR och ryms absolut inte i en springform. Jag hällde resten i en glassburk, det var över 1 liter. Man skulle kunna byta ut marängbottnarna mot en näve vanliga maränger och istället hälla smeten i två formar. Det blir inte lika tjusigt utan marängbotten men originalreceptet är väldigt sött så mindre maräng skulle vara en fördel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.