Isaks lax

Lax i långpanna med romsås. Den första fiskrätt Isak lärde sig uppskatta, därav namnet.

500 g fast potatis
4 laxfiléer
1-2 rödlök
sockerärter
körsbärstomater
salt & peppar

Sås:
1 burk rom/caviar
2 dl gräddfil eller créme fraiche
0,5 dl majonnäs
dill: färsk, fryst eller torkad, justera mängd efter smak
salt & peppar

Tvätta och klyfta potatis, lägg på bakplåtspapper i långpanna och ringla över lite olja. Krydda med salt och peppar. Stoppa in i ugnen på 225* 15-20 minuter.
Tärna laxen och krydda med salt och peppar. Skala och klyfta rödlöken. Fördela lök och lax ovanpå potatisen och tillaga 10-15 minuter till.
Lägg på sockerärter och körsbärstomater. In i ugnen ytterligare ett par minuter.

Blanda gräddfil eller créme fraiche med majonnäs, rör försiktigt ner rom och dill. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.