lax i långpanna

Isaks favoritfisk.
fast potatis
4 laxfilér
1 rödlök
sockerärter
körsbärstomater
salt & peppar

Sås:
röd rom ( kvabbso ‘hona’ eller stenbit ‘hane’ som den heter i affären 😉 )
gräddfil
majonäs
dill i kruka
salt & peppar

Skala och klyfta potatis, lägg på bakplåtspapper i långpanna, ringla över olja. Stoppa in i ugnen 15-20 minuter.
Skär rödlök i klyftor, tärna laxfiléer och lägg ovanpå potatisen. Salta och peppra. Tillaga 10-15 minuter till.
Lägg på sockerärter och körsbärstomater. In i ugnen ytterligare 2 minuter.

Servera tillsammans med romsås gjord på gräddfil, röd rom, majonäs, dill, salt och peppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.