Julköttbullar

image

1 kg blandfärs
1 burk ansjovis
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
svartpeppar

Blanda ströbröd, ansjovis + spad, grädde och nymald svartpeppar i en bunke, låt svälla en stund. Eventuellt kan det gå åt lite vatten.
Blanda ner ägg och köttfärs.
Rulla små fina köttbullar och stek i rikligt med smör.

Receptet innehåller inget salt eftersom ansjovisen ger tillräcklig sälta.
Ska köttbullarna lagas i förväg och sedan värmas på julafton kan man gärna steka dem i ugnen istället, så de blir färdiga utan att få för mycket färg. Då blir de inte brända när man sedan steker på dem i smör på julafton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.