fiskgryta

”Godare än jag trodde” tyckte den fiskhatande sonen och åt två stora portioner. Enkelt, snabblagat och utan krumelurer. Barnen äter visserligen nästan allt, men de tycker bäst om ganska rena smaker och avskyr kokta grönsaker, annars hade jag gärna haft i körsbärstomater och paprika.

Två laxfiléer, ett halvt torskblock och rejält med räkor tinas i kylen under dagen.
Fräs en halv tärnad lök och vitlök i margarin och curry, tillsätt en matsked tomatpuré och en matsked idealmjöl och fräs lite till.
Tillsätt mjölk, grädde och créme fraiche, en halv fiskbuljongtärning och lite hummerfond.
Krydda med cayenne och svartpeppar, koka ihop.
Lägg i tärnad torsk, koka någon minut, lägg i tärnad lax, koka någon minut och tillsätt slutligen räkorna när fisken är klar.
Servera med ris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *