Min granola

5 dl fiberhavregryn
5 dl rågflingor
3 dl frön eller hackade nötter
en nypa salt
2 dl vatten
2 msk honung
3 msk olja
2 dl russin eller torkad frukt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda vatten, honung och olja i en liten kastrull, värm så att honungen löser sig.
Häll vätskan över grynen, blanda och bred ut på bakplåtspapper i långpanna.
Rosta i 200* ca 10+10+10 minuter, rör emellan -Det bränns lätt!
Tag ut plåten, lägg på 2 dl russin eller finhackad torkad frukt, låt svalna.

Frön och nötter kan man variera som man vill, likaså den torkade frukten.
Några olika smakkombinationer som jag gillar:
Hasselnötter, mandel och russin
Valnötter, linfrön och aprikoser
Kokos, cashewnötter och tranbär
Mandel, solrosfrön och blåbär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.